2017. május 18., csütörtök

Akác-és bodzapalacsinta

 Itt a tavasz! A kedvenc évszakom. Érdekes, hogy valamikor a tél volt, de ma már úgy érzem, hogy semmi sem vetekedhet a virágba borult domboldal látványával, a hazatérő gólyák feletti örömmel, és a csökkenő fűtésszámlákkal is egyébként.
Ha bodza, akkor szörp, limonádé, és természetesen bundás bodza is. Most akácvirágból is elkészítettem, a férjemnek az is ízlett. A szörpkészítés melléktermékeként visszamaradt finom, savanykás szirmokat pedig bodzavirágos palacsintának süthetjük meg. Már van egy bodzapalacsinta recept a blogon, ez ugyanúgy készül, csak most az akácvirágot is bundáztam. Sűrű palacsintatésztát készítünk, ebbe mártogatjuk a virágokat. 
Hozzávalók:
fél liter tej
20 dkg finomliszt
2 tojás
csipet só
(víz)
teáskanál 1:4 édesítő

 Fejjel lefelé sütjük ki forró olajban.Csak utána vágjuk le a száráról, mert így könnyebb vele bánni. 
Kínálhatjuk fahéjas cukorral is.


Nemes Nagy Ágnes Bodzavirág című verse Balázs Árpád megzenésítésében:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése