"A tyúk vagy a tojás?" kérdéskörhöz hasonló dilemma az, hogy ez most püspökkenyér vagy gyümölcskenyér, mert nincs egyetértés a receptírók között. Van olyan nézet, miszerint a stollenhez hasonló tömör sütemények a püspökkenyerek, és ez a piskótaszerű csak gyümölcskenyér. Nem tisztem igazságot szolgáltatni, de mivel van a blogon néhány stollen recept, amit egy püspöknek készítettek évszázadokkal ezelőtt, hát legyen ez gyümölcskenyér. És hogy más is beleszólhasson, mindjárt játékot hirdetnék, olyan régen volt már. Igaz, hogy most mindenki a karácsonyra készül, de azért nem lesz nehéz megfelelni az elvárásoknak. A süti receptét pedig a bejegyzés alján találják a kedves olvasók.
Tehát a feladat:
KEDVENC DÍSZLETEM
Egy képpel kellene megmutatni, hogy az ételek mellé milyen díszletet szeret használni a kedves bloggertárs. Én például növényeket, virágokat, terméseket, mint a mellékelt kép is mutatja. Régi recepttel is lehet jönni.
HATÁRIDŐ: december 28 éjfél
A NEVEZÉS FELTÉTELE hogy megnevezzék a blogomat, hogy itt játszanak: korsocska.blogspot.com, és a link ide irányítson. Egy jelentkezést szeretnék kérni a megjegyzések között, de ha valaki elfelejti, de küld képet, az se baj.
A képeket az agostonneani(kukac)gmail(pont)com címre várom.
A sorsolás győztese egy szakácskönyvet kap ajándékba több kis aprósággal együtt.
Gyümölcskenyér 3, mert van már itt és itt is.
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
12 dkg cukor
12 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 csomag reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
5 dkg olvasztott margarin
10 dkg diákcsemege mix apróra vágva
5 dkg kandírozott gyümölcs -"-
Elkészítés: A diákcsemege különböző magvak és aszalt gyümölcsök keveréke. A lisztbe elkeverjük a sütőport és a citromhéjat. A fehérjét habbá verjük a cukorral, majd a citromlével és az olvasztott, lehűtött margarinnal elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal, lisztezzük, és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 perc után 180-ra mérsékeljük a hőfokot. Kb 40 perc alatt sül meg, de a tűpróba a biztos. Kiborítjuk egy rácsra úgy, hogy a teteje kerül alulra. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral. Felszeleteljük.
Stollen receptek:
Nagyon finomat sütöttél ! Merész vállalkozás a játék indítása de örülök neki mert valóban régen volt.
VálaszTörlésEz akkor jelentkezés, ugye?
TörlésIgen szeretnék, de lehet hogy csak egy régi bejegyzésemmel !
TörlésNagyon jó játék lesz, és nagyon jó a kérdésed is! Én mindkét elnevezést szoktam használni rá, attól függetlenül, hogy mit teszek bele. Porcukorral is általában megszórom, csokit, aszalt gyümölcsöket, mogyorót, diót is teszek bele. Sokszor amit itthon találok, vagy éppen hozzájutok jó áron a piacon. Úgyhogy nekem az a fontos, hogy finom legyen 😋. De érdekes kérdés.....
VálaszTörlésAkkor én most jelentkeznék is, addig vagy valami újat kreálok, vagy egy régit keresek, bár az is nehéz lesz, mert sok kedvencem van.
Még azt szeretném kérdezni, hogy csak ilyen sütiféle lehet, mint a Te gyümölcskenyered, vagy bármilyen más ételféleség is jó lesz.
Köszi!
És mikor hogy nevezed attól függően, hogy mit teszel bele? A játékról: bármilyen étel lehet, mert a díszlet a fontos. Nagyon örülök neked. Várlak szeretettel.
TörlésThis looks very good!
VálaszTörlésThank you.
TörlésIgyekszem én is jönni, köszönöm a meghívást!
VálaszTörlésSzeretettel várlak.
Törlés