A tavasz kedves növénye számomra a bodza. A bokor alakja is tetszik, szép formásnak látom a leveleit is, és a virágja meg csodálatos. Az illata is, a szörpnek meg az íze is.
![]() |
Bodzaszörp |
Bár a cukorproblémák miatt csak édesítővel készülhetne a bodzaszörp nálunk, de még nem próbáltam. Biztos lehet, mert ittam egy ismerősnél.
Több bundás bodza recept is van már a blogon. Akácvirággal is, fahéjasan, sörrel és természetesen hagyományosan tejjel.
Most kipróbáltam fehérborral. Talán ez a legfinomabb idáig.
Hozzávalók:2 dl fehér bor
13-15 dkg liszt
1 tojás
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
bodzavirágok
olaj
Elkészítés: Nem kell a bodzafejeket előzőleg megmosni, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyenek bennük bogarak. Olyan helyről szedjük, amely távol van a közúti forgalomtól, benzingőztől
Habverővel összekeverjük az anyagokat, és a bodzafejeket fejjel lefelé belemártjuk.Csak egy kicsit csepegtessük le, hogy maradjon teste a "süteménynek". Felhevített olajban pirosra sütjük. Ha kész, csak akkor vágjuk le a zöld szárakat.A maradék masszából kisült két igazi palacsinta is. Savanykás lekvárral nagyon finom.
Finomak lehettek a bodzapalacsintáid, hasonlót mi is szoktunk sütni, de még nem is hallottam ezt a boros változatot. Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésA bor saját ötlet. Ha lehet sörrel, akkor borral is.
TörlésNagyon guszták, és eltudom képzelni hogy milyen finom. Borral még én sem hallottam, ki kell hogy próbáljam. Köszi az ötletet.
VálaszTörlés