Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg finomliszt
1 tojás
1 teáskanál só
víz
néhány levél
só, bors
olaj
olaj
A zöldhagyma leveleket apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nokedlihez. Ehhez a liszteket, sót összekeverjük, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Sós, forró vízbe szaggatjuk, leöblítjük. Persze sima liszttel is működik.
Itt gombás pulykaraguval kínáltam. Kellemesen lehetett érezni a hagyma aromáját. Több étel zöldhagyma levéllel itt.
Finom lehetett, jó ízt adhatott a zöldhagyma levele. Igazi tavaszi íz!
VálaszTörlésIgen, kis változatosság.
Törlés