2025. május 8., csütörtök

Nokedli zöldhagyma levéllel

 




Csak egy kis ötlet ismét a zöldhagyma levelének a felhasználásához, ha valaki nem szeretné nyersen. Ahogy a medvehagymát belekevertem a tésztába, úgy tettem itt is. A recept is ugyanaz, de azért leírom újra.

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg finomliszt
1 tojás
1 teáskanál só
víz
néhány levél
só, bors
olaj
Elkészítés: 

A zöldhagyma leveleket apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nokedlihez.  Ehhez a liszteket, sót összekeverjük, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Sós, forró vízbe szaggatjuk, leöblítjük. Persze sima liszttel is működik. 
Itt gombás pulykaraguval kínáltam. Kellemesen lehetett érezni a hagyma aromáját. 
Több étel zöldhagyma levéllel itt.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett, jó ízt adhatott a zöldhagyma levele. Igazi tavaszi íz!

    VálaszTörlés