Hozzávalók:
50 dkg főtt krumpli15 dkg tk tönkölybúzaliszt
egy csipet só
1 tojás
---------------
vaj
............
darált mák
cukor vagy édesítő
Elkészítés: A krumplit még forrón áttörjük, és kihűlés után összedolgozzuk a többi anyaggal. Cipót formázunk belőle, és lisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk. Csíkokat vágunk belőle, 4 cm-esre vágjuk, először gömböt, majd hosszúkás nudlikat formázunk belőle a két tenyerünkkel. Közben a vége kihegyesedik. Lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk 2-3 részletben. Addig főzzük, amíg feljön a víz felszínére. Egy tálba szűrjük, és néhány kocka vajon átforgatjuk. Édes mákkal megszórjuk. Mivel Évi nem szereti a mákot, neki készült egy tányér diós is, de nem fényképeztem le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése