Majdnem, mert nincs benne hozzáadott cukor.
Majdnem, mert kifelejtettem a piskótából a kakaót, de Noémi örült neki, mert ő nem szereti a csokis, kakaós dolgokat gyümölccsel.
Majdnem, mert nem Fanta üdítővel készült, hanem frissen facsart narancslét használtam.
A többi stimmel.😉
Hozzávalók:
-piskóta:
6 tojás
másfél evőkanál 1:4 édesítő
3 evőkanál víz
másfél evőkanál 1:4 édesítő
3 evőkanál víz
7 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál sütőpor
-túrókrém:
30 dkg túró
2 teáskanál 1:4 édesítő
2 dl tejszín
1,5 teáskanál zselatin
-zselés rész:
5 dl narancslé
1 csomag tejszínízű pudingpor
1 teáskanál zselatin
2 teáskanál 1:4 édesítő
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéből és az édesítőből kemény habot verünk. A végén belecsorgatjuk a vizet, és egyenként a sárgáját, de nem hagyjuk abba a habverést. Alacsony fokozaton szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes tepsi aljára sütőpapírt vágunk, és beleöntjük a tésztát. 170 fokra melegítjük elő a sütőt, 10 perc múlva alacsonyabb hőfokra váltunk, és tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosodni, utána tesszük rácsra. Soha nem sikerül úgy, hogy ne essen össze, és ne váljon el a tepsi falától, ezért egy kisebbe tettem át levágva belőle egy csíkot. Erre azért volt szükség, hogy a zselé ne folyjon majd le.
A túrókrémhez a tejszínt a zselatinnal forrásig hevítjük, majd a túróval és az édesítővel habosra keverjük. Én botmixert használtam. Rásimítjuk a piskótára.
Nagyon könnyű dolgom van, mert a Lux robotgépemmel citrusféléket is tudok facsarni. A rostokat átszűrjük. 8 narancsból lett 5 dl lé. A pudingport elkeverjük a narancslével, állandó keverés mellett forrásig hevítjük, édesítjük, majd langyosra hűtve öntjük a piskótára. Ha megdermedt, szeleteljük. Természetesen használhatunk 100%-os bolti narancslevet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése