A leves ízlett mindenkinek, bár csípős volt egy kicsit a sok borstól.
Hozzávalók:
-leves:
90 dkg krumpli
2 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál őrölt kömény
3 teáskanál őrölt piros paprika
Hozzávalók:
-leves:
90 dkg krumpli
2 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál őrölt kömény
3 teáskanál őrölt piros paprika
-galuska:
1 tojás
5+ dkg búzadara
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
fél evőkanál olaj
csipetnyi őrölt bors
Elkészítés: 1 kg krumplit írtak, de sokalltam. A 90 dkg is sok. Lehet, hogy héjával számoltak, mert én a tisztítottat mértem. A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockára vágjuk, és megpároljuk az olajon. Zsírt írtak, de én olajjal helyettesítettem. A krumplit karikára vágjuk, a hagymára borítjuk, megszórjuk a fűszerekkel. Felöntjük 2 liter vízzel, és megfőzzük. Közben összekeverjük a galuska hozzávalóit. A megadott mennyiséggel nekem híg lett, ezért még tettem hozzá grízt, hogy sűrű legyen. Egy darabbal kipróbáltam, összeállt a levesben, így beleszaggattam a többit is. Akkor jó, amikor feljön a víz felszínére. Egyet kettévágunk, ha megpuhult, már kész is. Eredeti recept itt.
Jópofa neve van, valamikor én is láttam ezt a részt. Finom lehet, krumplilevesbe még nem próbáltam grízgaluskát, egyszer ezt is meg kellene próbálni 😊.! Grízgaluskát amúgy sűrűn csinálok, nagyon szeretjük, csak olajat nem szoktam beletenni.
VálaszTörlésÉn sem szoktam olajat tenni a grízgaluskába, de a recept zsírt írt, azt most nem akartam hasznàlni, mert Noémi nem eszi meg.
Törlés