2024. április 12., péntek

Mákos-meggyes-pudingos szelet. Kicsit diétás

 



Szeretjük a mákot a férjemmel. Szeretjük a savanykás lekvárokat is. A puding is jöhet. Így aztán adódott ez a finom sütemény. Nem is bántuk meg. 
Hozzávalók:

-tészta:

20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg darált mák
egy csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál 1:4 édesítő
(1 mokkáskanál fahéj/kardamom)
10 dkg margarin
1 teáskanál útifűmaghéj+ 80 ml víz
....
1 csomag tejszínízű pudingpor
4 dl tej
édesítő
Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a maghéjas vizet, és az egészet összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Belenyomkodjuk egy kerámia vagy másmilyen tepsibe (20x30 cm). 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20 perc. Ha hűlt egy kicsit, rásimítjuk a dzsemet vagy lekvárt. A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük csak 4 dl tejjel. Ráöntjük a gyümölcsre.
Hasonló receptek: https://korsocska.blogspot.com/search?q=habos

4 megjegyzés:

  1. Finomat sütöttél, jól passzol a mák és a lekvár. És még egészséges is mindegyik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a mák még a csontritkulás ellen is jó, bár nekem ezzel nincs gondom.

      Törlés
  2. A mák a meggyel szuper párosítás. <3

    VálaszTörlés