Hozzávalók:
-tészta:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg darált mák
egy csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál 1:4 édesítő
(1 mokkáskanál fahéj/kardamom)
10 dkg margarin
1 teáskanál útifűmaghéj+ 80 ml víz
....
Hasonló receptek: https://korsocska.blogspot.com/search?q=habos1 evőkanál 1:4 édesítő
(1 mokkáskanál fahéj/kardamom)
10 dkg margarin
1 teáskanál útifűmaghéj+ 80 ml víz
....
1 csomag tejszínízű pudingpor
4 dl tej
édesítő
Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a maghéjas vizet, és az egészet összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Belenyomkodjuk egy kerámia vagy másmilyen tepsibe (20x30 cm). 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20 perc. Ha hűlt egy kicsit, rásimítjuk a dzsemet vagy lekvárt. A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük csak 4 dl tejjel. Ráöntjük a gyümölcsre.
Finomat sütöttél, jól passzol a mák és a lekvár. És még egészséges is mindegyik.
VálaszTörlésIgen, a mák még a csontritkulás ellen is jó, bár nekem ezzel nincs gondom.
TörlésA mák a meggyel szuper párosítás. <3
VálaszTörlésGyakran előfordul nálunk.
Törlés