Az ünnepre egy egyszerűen elkészíthető ételt ajánlok Tutinka Zoltán író konyhájából. A vele készült riportot itt olvashatják a Befolyásos férfiak a konyhában című sorozat részeként. Nagyon megtetszett nála ez a piros-fehér-zöld tál, és elkértem a receptjét. Frissítés: a kép is az övé, mert ő készítette. Szóval vendégszerző.
"A sárgarépa csíkokat forró, sós vízben roppanósra főzzük. A csirkemell csíkokat befűszerezzük sóval, borssal, és kevés olajon átsütjük. A kelbimbót a répához hasonlóan megpároljuk. A zászlónk színeinek megfelelően elrendezzük egy hőálló tálon. Kap még egy tejszínes, sajtos borítást az egész...valahogy úgy, ahogyan Isten országának állampolgársága olvasztja magába akár a nemzeti érzelmeinket is. Kicsit még átpirítjuk a sütőben tálalás előtt."
Isten, áldd meg a magyart,...mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség! Ámen
Több nemzeti színű étel. katt a kék linkre
Nagyon ötletes így összerakva és ráadásul még finom is !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, szépen elrendezted a tálban, s összesütve még finomabb lehetett!
VálaszTörlésNagyon guszta, és már így is finom, hát még a tejszínes sajttal nyakonöntve.
VálaszTörlésKöszönöm, de mint írtam is, Tutinka Zoltán receptje és képe. Őt illeti a dicséret.
VálaszTörlésMindig olyan ötletes vagy! <3
VálaszTörlésTutinka Zoltàn készítette, akivel riportot is olvashatsz a megadott linken.
Törlés