2024. március 12., kedd

Nemzeti tejszínes csirke március 15-re

 

Az ünnepre egy egyszerűen elkészíthető ételt ajánlok Tutinka Zoltán író konyhájából. A vele készült riportot itt olvashatják a Befolyásos férfiak a konyhában című sorozat részeként. Nagyon megtetszett nála ez a piros-fehér-zöld tál, és elkértem a receptjét. Frissítés: a kép is az övé, mert ő készítette. Szóval vendégszerző.

"A sárgarépa csíkokat forró, sós vízben roppanósra főzzük. A csirkemell csíkokat befűszerezzük sóval, borssal, és kevés olajon átsütjük. A kelbimbót a répához hasonlóan megpároljuk. A zászlónk színeinek megfelelően elrendezzük egy hőálló tálon. Kap még egy tejszínes, sajtos borítást az egész...valahogy úgy, ahogyan Isten országának állampolgársága olvasztja magába akár a nemzeti érzelmeinket is. Kicsit még átpirítjuk a sütőben tálalás előtt."

Isten, áldd meg a magyart,...mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség! Ámen

Több nemzeti színű étel. katt a kék linkre

Kokárda készítési útmutató.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes így összerakva és ráadásul még finom is !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, szépen elrendezted a tálban, s összesütve még finomabb lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és már így is finom, hát még a tejszínes sajttal nyakonöntve.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, de mint írtam is, Tutinka Zoltán receptje és képe. Őt illeti a dicséret.

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Tutinka Zoltàn készítette, akivel riportot is olvashatsz a megadott linken.

      Törlés