Úgy emlékeztem, hogy már van ibolyacukor a blogon, de tévedtem. Még kép sincs sehol, pedig ezt is szoktam készíteni, nemcsak cukrozott ibolyát. Sütikbe, krémpohárba, fröccsbe lehet tenni. Igen, fröccsbe, van is ilyen receptem, ha rákattintanak a kék szövegre, megjelenik. Fröccskoktél hölgyeknek.
Az ibolyacukor nagyon egyszerű, ha nem akarunk egy kilót készíteni, és mivel védett, nem szedhetünk erdőben. Vagy a kertünkben lévő szűkös készletekre kell hagyatkoznunk, vagy kérni még egy kicsit a szomszédból, vagy venni a piacon, ami lehet, hogy megint csak nem legális. Kicsit érthetetlen a számomra, hogy miért védett egy növény, amiből jócskán van a kertekben, de nem kell mindent megértenünk.
Levendulás és mentás cukor van a blogon, de meghatározatlan arányú cukor-virágszirom keverékkel, így egy kicsit nézelődtem a neten is, de nem lettem okosabb. 2-től 5 arányban keverték, így én megfeleztem, és 3 evőkanál cukrot adtam az egy evőkanál ibolyához. Nem nagy mennyiség, de ennyit sikerült összeszednem. Hol vagyunk már a parókia virágtengeréhez és színkavalkádjához képest!? De hát aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
Szép ibolyákat szedtél, finom zamatos lehet tőle a cukor!
VálaszTörlésKíváncsi vagyok, milyen lesz vele a kalács.
VálaszTörlésMég ibolyát sem láttam az idén és már Te cukorba is tettél belőle? Biztos finom lesz a kalácsba!
VálaszTörlésPedig nyílik már, de amint látod, nincs sok. Én is remélem, hogy érződik majd.
VálaszTörlésNagyon látványos, valamikor én is kísérleteztem vele.
VálaszTörlésKösz, Zsuzsa. Mire használtad?
VálaszTörlés