Ibolyát már cukroztam, de árvácskát még nem. Most ezt is megpróbáltam. (A bejegyzés erről és Sissiről, akinek ez kedvelt csemegéje volt: itt.). A tojásfehérjét fellazítottam, de nem vertem fel. A szép, kinyílt virágokat mosás, szárítás után vékonyan bekentem a fehérjével, és rászitáltam finomra darált porcukrot. Másnapra jó. A kertészetekben vegykezelik az árvácskát, ezért erre a célra csak otthoni virág jó. Idén csak a lila és a fehér ibolya nyílt ki eddig a kertben, pedig nagyon szép volt tavaly a bordó is.
A szárral együtt cukrozzuk, mert könnyebb vele bánni, de a díszítéshez levágjuk azt. A maradék cukrot érdemes megőrizni, mert nagyon finom illata van. Külön is készíthetünk ibolya cukrot megszárított virágokkal.
Tavaly tortára tettem, idén pudingra került.
De jó,hogy írtál róla! Mindig elfelejtkezem róla.
VálaszTörlésKöszönöm.
VálaszTörlés