Mivel várandóssági cukros lett, jobban át kellett gondolni a menüt, bár a párom miatt is figyelni kell, de azért ő rugalmasabb. Juci viszont lelkiismeretesen számolja a szénhidrátot, betartja az időket. Ebből a sütiből is csak korlátolt mennyiséget ehetett, pedig nagyon ízlett neki, de hát a baba egészsége az első. A rebarbarás lepény/béles/pite alapján dolgoztam, de diétásabban.
Hozzávalók:
-tészta:
20 dkg finomliszt
20 dkg zabpehelyliszt
1 sütőpor
2 evőkanál Sorbitum édesítő
15 dkg vaj
2 tojássárgája
3 ek tejföl
csipet só
-töltelék:
1 kg alma
búzadara
Elkészítés: A liszteket összekeverjük a sütőporral, sóval, szétmorzsoljuk benne a vajat, és gyorsan összegyúrjuk a tejföllel, melyben előtte elkevertük a tojássárgáját. Nagyon merev tésztát kapunk. Kis vizet is öntünk hozzá. Fél órát pihentetjük. Két részre osztjuk. Az egyiket kicsit kinyújtjuk lisztezett deszkán, és egy közepes tepsibe fektetjük. Nagyon nehezen ment, de le tudtam nyomkodni, hogy egyenletesen terüljön el. Megszórjuk búzadarával. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és szétterítjük a tésztán. Mivel ennyire nehezen ment a nyújtás, a tészta többi részét a nagy lyukú reszelőn ráreszeltem. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Az almát nem ízesítettem, mert nagyon finom, aromás jonatán volt. A család véleménye megoszlott. Aki szereti a fűszeresebb falatokat, az íztelennek találta. Mások viszont örömmel üdvözölték a gyengéd ízhatást. Én is, bár a fűszereseket is kedvelem.
Nagyon megtetszett a facebookon ez a tábla. Gondoltam, megosztom:
Szépen gyarapodik a családotok 😊. Sok szeretettel gratulálok, és jó nagyon jó egészséget kívánok a lányoknak és a fejlődő pici babának!
VálaszTörlésFinomat sütöttél az összegyűlt családnak!
Fantasztikusan néz ki... és jó a vicces, facebookos kép. ;-)
VálaszTörlésGuszta a süti.Gratulálok nagyika, lányodnak jó egészséget kívánok!
VálaszTörlés