Azt hittem, hogy rosszul hallok, amikor a férjem Noémitől azt kérte, hogy süssön neki halat. Biztos voltam benne először, hogy volt előzmény: Noémi győzködte az apját, hogy hadd süthessen, és végül beadta a derekát, de nem. Saját elhatározásból döntött a hal mellett. Na, csak nem élek hiába! Sokat változott, amióta kiderült a 2-es cukra, le is fogyott, de a halat nem tudta megszeretni. Hogyan készítsük el, hogy el ne menjen a kedve tőle? Emlékeztem rá, hogy volt halfűszer otthon, de kiderült, hogy már rég lejárt, így hát magam kevertem ki egy kis interenetes kutakodás után. A darabos magokat mozsárban összetörtem, összekevertem az egészet, bedörzsöltem vele a halat, és néhány óra múlva olívaolajon gyorsan kisütötte Noémi. Igazán finom lett, lesz újrázás.
Ha nincs citrombors, akkor egy kis citromlé és bors is megteszi.
Hozzávalók:
1 kávéskanál só
1 púpos kávéskanál mustármag
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál kapor
1 kávéskanál fehér bors
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál citrombors
fél kávéskanál őrölt piros paprika
1 kis szárított chilli paprika
olívaolaj
Recept innen kis változtatásokkal.
De jó keverék! A halat mi is szeretjük, "halászom" is az újabb recepteket, ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésVárom a beszámolót.
VálaszTörlésNálunk nem kell senkit győzködni a halevésre, de egy jó halfűszer mindig jól jön, köszönjük!
VálaszTörlésEz az idegen hozzászóló én voltam, Kádár Szandra, de nem tudom javítani.
TörlésÓ, nem is tudtam, hogy olvasol. Örülök, ha segíthettem.
Törlés