2019. június 24., hétfő

Sertés raguleves

Nagyon szeretjük a leveseket. Még a forró nyár sem tud eltántorítani, bár inkább könnyű gyümölcslevesek kerülnek az asztalra ilyenkor. Vagy egy salátaleves , ami hidegen is jó. Már ha megéri azt az időt, és nem fogy el azonnal. :)
A nyers eperkrémleves mintájára bármilyen gyümölcsből kínálhatunk egy kis előételt. Vagy ezt a gyors gyümölcslevest ajánlom.
Pillanatok alatt elkészülnek.
Kedvenc tavaszi-nyári leves készül csurgatott tésztával.
Hűvösebb napokon viszont lehet egy kicsit hosszabb főzési időt is rászánni, mint például ennél a levesnél. 
Hozzávalók:
2-3 szelet sertéscomb vagy lapocka

1 szál új répa karikára vágva
1 szál új petrezselyem karikára vágva
kis darab zeller
1 kis hagyma
1 kis fokhagyma
3-4 szem bors
2 babérlevél
1 teáskanál vágott kapor
1 újkrumpli
1 marék zöldbab
-levesbetét:
1 tojásból készített nokedli
-habarás:
1 dl joghurt, kevés liszt
Elkészítés:
A húst kis kockára vágjuk, és feltesszük főni kb 1.5 liter vízben. Sózzuk és a borsot is beletesszük. Amikor kezd puhulni a hús, akkor kerül bele a többi hozzávaló a krumpli és a nokedli kivételével. A végén  hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is, kis idő múlva beleszaggatjuk a nokedlit. Behabarjuk Ha jól időzítettünk, akkor semmi sem fő szét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése