Folytatom a körettel. Apró, parázs krumplit válogattam a piacon. Amíg nagy kertünk volt, akkor se nagyon jutottam hozzá, olyan szép volt a termés. A piacon is ritkán látok, ezért is örültem meg most nagyon. Két helyen is kínáltak, lehetett válogatni is. A tűzhelyen sütöttem, nem a grillen és nem vaslapon készült. Majd legközelebb, ha fejlettebb lesz a szabadtéri sütögető helyünk.
Hozzávalók:
2 kg parázs krumpli héjastul
3 evőkanál zsír
só, 2-3 ágacska friss rozmaring
Elkészítés:
A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Egy vaslábasban zsírt olvasztunk, majd a krumplik közül előbb a nagyokat, ha nem egyformák, előre vesszük, sózzuk, és lassú tűzön elkezdjük pirítani. Amikor már puhulnak, akkor kerülnek bele a diónyi szemek és a rozmaring levelei. Nem kell hozzá víz.
Rendkívül finom. Kiváló köret a grillezett húsokhoz, de egy pohár joghurttal akár vacsorára is megfelel.
Ehhez a húshoz készült. Recept itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése