Már van egy csokis almás a blogon, de az Valentin napra készült, és szív alakú. A mostani majdnem ugyanaz a recept egy kis plusz fűszerezéssel.
Hozzávalók:
-tészta:
40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg Sorbitum édesítőszer
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
20 dkg margarin
2 tojássárgája
3 ek házi joghurt
csipet só
-töltelék:
búzadara
80 dkg reszelt alma
Süssina édesítő (ízlés szerint)
őrölt fahéj
-öntet:
10 dkg étcsokoládé
1 dl olaj
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szerecsendiót, az édesítőt összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk benne, ebbe öntjük a tojássárgáját, a joghurtot és a citromhéjat. Gyorsan összedolgozzuk, és egy fél órát pihentetjük. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy margarinozott, közepes tepsibe tesszük az egyik felét. Megszórjuk búzadarával, és rásímítjuk az ízesített almát, majd ráfektetjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott barnás. A csokit és az olajat egy lábasba tesszük, forró vízgőz fölé állítjuk, és megolvasztjuk, majd ráöntjük a tésztára. Ha kihűlt, szeleteljük.
Így diétásan is nagyon finom lehet, hisz az almás-fahéjas párosítás mindig nyerő :-)
VálaszTörlésLátom nektek is vannak szalmadíszeitek. Mi is nagyon szeretjük őket :-)
Én mindig teszek egy ágacskát a konyhába szalmadíszekkel, de a családi fa modernül néz ki. Horgolt díszeim is vannak. Nagyon szeretem őket.
TörlésFinom lehetett ezzel a jó vastag töltelékkel! Mi is szeretjük az almás sütiket:)
VálaszTörlésIgen, így finom, sok almával.
Törlés