2019. január 24., csütörtök

Lilahagymás fátyolkenyér


Nem is tudom, hogy jutott eszembe. A fátyolkalács édes és fahéjas. Még nem próbáltam. Kenyeret gyakran sütök, többnyire teljes kiőrlésű liszttel. Fél kilóból kevés, egy kilóból sok nekünk. Így, gondoltam, talán jobban fogy. Sajtkrémmel ettük, tényleg jobban fogyott.
Fátyolkenyér hozzávalók:
15 dkg lilahagyma
olíva olaj
fél mokkáskanál bazsalikom
őrölt rozmaring
őrölt fehér bors
Elkészítés:
A kenyertésztát a szokott módon elkészítjük. A tészta készítését itt találják, teljesen úgy készült, csak délelőtt kezdtem, és kora délután sütöttem.
A hagymát kockára vágjuk, bő olajban, a fűszerekkel megpirítjuk. Két részre osztjuk a tésztát, és az egyiket hosszúra nyújtjuk. A hagymát elterítjük rajta, és harmonika-szerűen összegyűrjük. Sajtot is tehetünk rá. A kenyérsütő formákat olajozzuk, mondkét tésztát belehelyezzük. 10 perc múlva bekapcsoljuk a sütőt 250 fokra, és ha előmelegedett, kisütjük benne a kenyeret és a "fátylat". magában is ehetjük, de vajjal, kenőkével vagy felvágottal is finom.




Füle Lajos:Feledni is
A megbocsátást régen ismerem,
De feledni is taníts, Istenem,
Hogy mindazt, ami másra terhelő,
Már soha többé ne hozzam elő.

Tariska Zoltán: Félelem nélkül
Isten terve bölcs és örök,
Kegyelme megtart minden között.
Magadban gyenge vagy és erőtlen,
Mégsem kell félned, ha Ő (Isten) vezet szüntelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése