Juci lányom örvendeztetett meg ezzel finom krémmel karácsonyra. Nagyon szeretem a citromot minden formában. Sajnálom, hogy ritkán kapok bio-t, akkor sem biztos, hogy az.
A recept egy angol oldalról származik. Innen.
Hozzávalók:
2 citrom húsa és héja
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 felvert tojás
Elkészítés:
A tojás kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, és gyöngyöző víz fölött melegítjük folyamatosan kevergetve, amíg a vaj megolvadt. Egy kis villával belekeverjük a tojást, és addig kevergetjük a gőz fölött, amíg besűrűsödik (kb 10 perc). Átszűrjük, és üvegbe tesszük. Két héten belül fogyasszuk el!
Szép ajándékot kaptál!
VálaszTörlésFinom lehetett, a citromot én is nagyon szeretem, minden formában, úgyhogy biztos ez is ízlett volna :-)
Sajnos már elfogyott.
TörlésVajat írtál, hogy nem tesszük bele.Szerintem a tojás kerül bele utólag. Nem?Jó recept.
VálaszTörlésKöszönöm, igen. Javítom.
VálaszTörlés