Zabpelyhes birses
Hozzávalók:
4 dl finomliszt
4 dl zabpehelyliszt
1 sütőpor
4 dl joghurt
4 dl cukor
4 tojás
2 teáskanál pálinka
1 nagy birsalma
Elkészítés:
A szárazat a szárazzal összekeverjük, majd mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a joghurtban elkevert tojássárgáját és a pálinkát. A birset kis, vékony szeletekre vágjuk, és jól elkeverjük az összeset. A végén hozzáadjuk a felvert fehérjét is. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Szeletekre vágjuk. Leönthetjük csokival is.
Pont vasárnap gondolkoztam, mit lehetne még kezdeni a birsalmával a szokásosokon kívül. :)
VálaszTörlésAkkor jó helyen jársz. Kicsit lejjebb görgetsz, van egy másik birses süti.
TörlésMár megtettem tegnap. :)
VálaszTörlés