2018. május 25., péntek

Rumos meggyes olajos piskótában

 Már van egy ehhez hasonló olajos piskóta blogon a Raffaello tortánál. Kiskukta receptje alapján készült, de ebbe tettem egy evőkanál rumot is, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Gyönyörű, magas sütemény lett belőle.

Hozzávalók:
20 dkg cukor+ 70 g a habba
35 dkg liszt

1 csomag sütőpor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás

csipet só
kis citromlé
1 evőkanál rum
rumos meggy

Elkészítés:
A tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot egy keverőtálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Először fakanállal óvatosan,  majd a robotgéppel alaposan kikeverjük. Közben beleöntjük a rumot is. Utána felverjük a habot a cukorral, és kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához. Kézi habverővel vegyítjük el. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A gyümölcsöt rádobáljuk, nem kell lisztezni, nem fog teljesen lemerülni, mert a tészta sűrű. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amikor szépen feljött és már kezd barnulni, akkor 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Ha már nagyon barnul, de még lágy a közepe, akkor terítsünk rá egy papírt. Kockára vágva kínáljuk. 
.




2 megjegyzés: