Hozzávalók:
20 dkg cukor+ 70 g a habba
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
csipet só
kis citromlé
1 evőkanál rum
rumos meggy
Elkészítés:
A tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot egy keverőtálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Először fakanállal óvatosan, majd a robotgéppel alaposan kikeverjük. Közben beleöntjük a rumot is. Utána felverjük a habot a cukorral, és kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához. Kézi habverővel vegyítjük el. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A gyümölcsöt rádobáljuk, nem kell lisztezni, nem fog teljesen lemerülni, mert a tészta sűrű. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amikor szépen feljött és már kezd barnulni, akkor 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Ha már nagyon barnul, de még lágy a közepe, akkor terítsünk rá egy papírt. Kockára vágva kínáljuk.
A legjobb egy ilyen kevert süti! 🙂
VálaszTörlésEgyszerűen finom! :)
VálaszTörlés