Még a húsvét utáni maradékmentésből való ez a kép. Biztos más is tésztába, levesbe használja fel a sonkát. Nem én talaltam fel a spanyol viaszt. Ez itt lebbencs tészta. Anyósom minden nap meggyúr egy tojást, csigatésztát készít belőle. Ahogy öregszik, egyre kevesebb anyagot tud feldolgozni. Újabban a végét ledaráljuk a nyújtógépen.
Megfőzöm sós vízben, összekeverem a ledarált sonkával, teszek bele egy kis borsot, tejfölt vagy joghurtot, tepsibe, tálba teszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm.
Lehet másképp is készíteni? Hogyan?
Nekünk is maradt sonka húsvétról, de mivel nyersen maradt meg, ezért előbb kisütöttem és úgy tettem a tésztára. Innentől hasonlóan készült. Nagyon szeretjük a sült, tejfölös dolgokat.
VálaszTörlésEz is jó ötlet. Mi is szeretjük a sült, tejfölös, sajtos dolgokat.
VálaszTörlés