Nem mondok újdonságot: közeledik a húsvét. Nyuszik, csibék, tojások árasztják el a boltokat, és nincs ezzel semmi baj. Csak azt sajnálom, hogy a bárány szinte teljesen kimarad a kínálatból, pedig eredetileg fontos szimbólum volt, és közkedvelt húsvéti étel. Én is főztem már tárkonyos báránylevest, sült bárányt rozmaringgal és egy másikat fokhagymával, sőt egy játékot is hirdettem. Az volt a kérésem, hogy báránnyal készült ételeket készítsenek a résztvevők. Nagyszerű ételekkel neveztek. Itt olvasható az összefoglaló.
Az elmúlt években többször vettünk egy egész bárányt nagyon kedvező áron tenyésztőtől, ez a báránymáj is akkor készült, csak lemaradt a blogról. Most pótolom.
A májat szeletekre vágjuk, sós, fokhagymás tejben áztatjuk néhány órát, majd a szokott módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és kisütjük. Talán a rizs nem egészen autentikus köret, de ez került mellé.
Áldott ünnepi készülődést kívánok!
Bibliás elmélkedés olvasható itt.
Nagyon gusztán tálaltad, biztos finom is volt, mert nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésBárányhúst ha ritkán is, de egy-kétszer vettem már, és főztem-sütöttem belőle, de májat még nem volt szerencsém kóstolni. Ezt most szívesen megkóstoltam volna :-)
Idén éefújták a bárányvételt, úgyhogy mi sem kóstoljuk még egyszer a báránymájat. Külön biztosan nem lehet kapni.
VálaszTörlésÁldott készülődést Nektek is!
VálaszTörlés