2018. március 16., péntek

Narancsos túrókrém

 Majdnem elfelejtettem, hogy a narancsos túrótortából kimaradt krémet krémpohárba használtam fel.

Hozzávalók az összeshez:
40 dkg túró
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 dl Hulala 2/3-a felverve
2 narancs húsa felkockázva
 reszelt citrushéj
1 csomag zselatin
2 dl frissen facsart narancslé
díszítés:
reszelt csokoládé
narancsgerezdek

 A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk  a többi anyagot kivéve a narancslét és a zselatint, melyeket oldódásig összekeverünk, forralásig melegítünk, kicsit hűtjük, és hozzáadjuk a krémhez. A tortához fel nem használt krémet poharakba töltjük, rányomjuk a maradék Hulalát, megszórjuk egy kis reszelt csokival, és narancsgerezddel díszítjük.

3 megjegyzés:

  1. Ez is fincsi lehetett, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Szuper jól hangzik, de én tejszínnel készíteném Hulala helyett. Nagyon kreatív felhazsnálása a maradéknak. :-)

    VálaszTörlés
  3. Igazad van a hulalával, Zsuzsa, de nem mindig kapok itt tejszínt.
    Mindkettőtöknek köszönöm a kedves szavakat.

    VálaszTörlés