Tortafüggő Marisznál láttam ezt a sütit. Könnyen, gyorsan lehetett elkészíteni, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- krém
70 dkg magozott meggy
18 dkg kristálycukor
18 dkg búzadara
2 csomag vanillin cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 liter víz
háztartási keksz
- máz
1 tortabevonó csoki
2 dl tejszín
Elkészítés:
A meggyet a cukrokkal és a fahéjjal feltettem főni a vízben. Forrás után 5 perccel állandó keverés közben hozzáadtam a búzadarát, és addig főztem, amíg olyan sűrű lett, hogy a lábas alját lehetett látni. Egy kis tepsit befóliáztam, kiraktam kekszekkel, a hézagokat törött darabokkal töltöttem ki, és a forró meggyes krémet ráöntöttem. A tetejét is kiraktam keksszel. A tejszínbe tördeltem a csokit, és 3 percig főztem forrás után, majd a süti tetejére öntöttem. Tovább kellett volna főzni, mert még másnap sem szilárdult meg eléggé, pedig hűtőben volt.
Legközelebb nem teszek alá fóliát.
Nagyon szépek lettek! El tudom képzelni, hogy milyen finomak lehetnek :-)
VálaszTörlésIgen. Először csak az egyszerűsége fogott meg, de az íze is pompás.
VálaszTörlésAni, örülök, hogy sikerélményed volt a receptemmel. Ügyesen elkészítetted, formásan kimetélted. Gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszönöm. Mit értesz az alatt, hogy kimetélés? Szeletelés?
TörlésIgen, a kimetélés szeletelést jelent. :D
TörlésNálad láttam ilyet először. Jó ötlet, és a sütőt sem kell begyújtani hozzá.
VálaszTörlésNagyon mutatós édesség és igen finom lehet! Meggyel de almával is láttam már elkészíteni!
VálaszTörlésKészülök egy almásra is.
Törlés