Már van két durbancs is a blogon, itt és itt, de ez kicsit más. Nemcsak azért, mert nem dinszteltem a kaprot. Eddig ennek a legfinomabb a tésztája. Kívül ropogós, belül puha.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 kockacukor
2.5 dl langyos víz
bors
2 teáskanál só
10 dkg kapor
zsír a kenéshez
Elkészítés:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_1dUJrqut7aKdjM4Q-vLINuUVSsplivmfmuWPPrg_kAKYF9g7BjSBD8P0xJqfU6mI51I_KNfkHRQu8K2SxwBbyRu88cg72Ig9qzuPZKll6nBTpE-5aTW3Wwh7phq8JeivC_ebrpUFUvEZ/s320/PicMonkey+Collag%25C3%25B3kapros.jpg)
feltekerjük. Ebben az a pláne, hogy egyben marad és olyan, mint a kígyó. A gyerekeknek nagyon tetszik így. A tetejét is megkenjük zsírral, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, felszeleteljük, és langyosan tálaljuk.
![]() |
Más néven dübbencs vagy döbbencs. |
Nálam is készült már, csak nem tekercsben, hanem hajtogatással. Biztosan így is finom.
VálaszTörlésNem találom. Add meg a linket, légy szíves.
Törléshttps://korsocska.blogspot.hu/2016/05/durbancs-dinsztelt-kaporral.html
TörlésEz egy másik készítési mód nálam.