2016. június 2., csütörtök

Durbancs tekercs friss kaporral


Már van két durbancs is a blogon, itt és itt, de ez kicsit más. Nemcsak azért, mert nem dinszteltem a kaprot. Eddig ennek a legfinomabb a tésztája. Kívül ropogós, belül puha.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 kockacukor
2.5 dl langyos víz
bors
2 teáskanál só
10 dkg kapor
zsír a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a kockacukorral. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és a vizet. Alaposan összegyúrjuk, és kétszeresére kelesztjük. Én még többet is ott hagytam, mert nem értem rá időben hozzálátni, de csak javára vált. Amikor megkelt átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Utána megkenjük zsírral, megborsozzuk, megszórjuk a nyers, vágott kaporral, és 
feltekerjük. Ebben az a pláne, hogy egyben marad és olyan, mint a kígyó. A gyerekeknek nagyon tetszik így. A tetejét is megkenjük zsírral, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, felszeleteljük, és langyosan tálaljuk.


Más néven dübbencs vagy döbbencs.

3 megjegyzés:

  1. Nálam is készült már, csak nem tekercsben, hanem hajtogatással. Biztosan így is finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem találom. Add meg a linket, légy szíves.

      Törlés
    2. https://korsocska.blogspot.hu/2016/05/durbancs-dinsztelt-kaporral.html
      Ez egy másik készítési mód nálam.

      Törlés