Ez most kicsit új a sorban.
Hozzávalók:1,20 kg cukkini (két nagyobb, de még zsenge)
2 vöröshagyma
3 tojás
kb 20 dkg liszt
só, bors ízlés szerint
olaj
Elkészítés: Tulajdonképpen ez egy lusta asszony cukkinije, mert hagyományosan tócsninak szokták elkészíteni, már ha egyáltalán lehet hagyományról beszélni egy néhány évtizede még ismeretlen zöldség esetén. Mégis általában ez az elkészítési mód lett gyakoribb, de én időt akartam megtakarítani, és sikerült is.
A cukkinit nem hámoztam meg, mert jó zsenge volt, és a nagy lyukú reszelőn áttoltam. Könnyű dolgom van, mert a robotgépen hamar végez. Besóztam és állni hagytam egy fél órára, majd kicsavartam a levét. A hagymákat finomra vágtam, és a többi hozzávalóval együtt elkevertem benne. A liszt nem biztos, hogy ennyi volt. Nem mértem, csak körülbelülre vettem, arra figyeltem, hogy sűrű legyen. Olajozott nagy gáztepsibe és szilikon sütőlapra simítottam, kicsit meglocsolgattam még olajjal, és 250 fokra előmelegített sütőbe toltam. Amikor kezdett rotyogni, akkor 200 fokon folytattam, és amikor a széle már kezdett pirulni, akkor felső sütéssel rápirítottam.
Nagyon finom lett. Könnyű köret vagy egy pohár tejjel vacsora.
Nagyon finom lett. Könnyű köret vagy egy pohár tejjel vacsora.
Ajándékba kaptuk a cukkinit. Sóskát adtam érte.
Ide illik ez a Füle Lajos vers:
Égi sokszorosítás
Élni és szeretni jó
és ha felülről való,
a szeretet osztható,
mindig sokszorozható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése