Először azt hittem a hentesnél, hogy Osso buconak való húsdarabot látok, de aztán felvilágosítottak, hogy ez nem az. A csülök alsó részét levágták, kicsontozták, és ezen a néven árulják. Még sosem láttam ilyet, de mivel szeretjük a csülköt, vettem néhány darabot. Nagyon finom lett ezzel a fűszerezéssel, bár a szív alak kicsit elvesztette a formáját sülés közben. Nem baj, az íz a lényeg.
Hozzávalók:
1 evőkanál Húspuhító fűszersó
1 mokkáskanál őrölt kömény
egy csipet majoránna
egy csipet őrölt rozmaring
víz
vörös-és fokhagymadarabok
Elkészítés: A fűszersót és a többit egy kevés vízben feloldottam, és néhány órára bevontam vele a húsdarabokat. Utána elhelyeztem a hagymákat, és zsírozott kerámia tálban néhány feldarabolt krumpli társaságában pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése