Azért 1:1, mert mindkettő nagyon finom. Én édesen készítem a paradicsomlevest és a szószt is, de Noémi nem szereti így. Ezért ha ő főz, bazsalikomosan, kolbásszal főzi a levest, és nagy élvezettel fogyasztjuk el azt is. A férjemnek a cukra miatt pedig még jobb is, mintha édesítőt tennék bele.
A magyar töltött paprikát most olaszosra vettem, cukor nélkül, és nagyon jót tett neki ez a változás.
Hozzávalók:
-töltelék:
1/2 kg pulyka darált hús
1 vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
1 kávéskanál oregánó
8 dkg rizs
-paradicsom szósz:
7 dl paradicsomlé
4 egész paradicsom ( a képen csak kettő, de kell a négy)
10-15 levélke friss bazsalikom
4 nagy vastag húsú paprika
fehér rántás
A töltelék hozzávalóit elkeverjük. A paprika csumáját kivágjuk, az ereket és a magokat eltávolítjuk. Megtöltjük őket az ízesített hússal. A maradékból gombócokat formázunk.
Egy lábasba rakosgatjuk, amit annyi vízzel öntünk fel, hogy félig ellepje. Ide kerül a bazsalikom is. Amikor már jól kifehéredtek a gombócok, felöntjük a paradicsomlével. Az egész paradicsomokat leforrázzuk, csumájukat kivágjuk, héjukat lehúzzuk, kisebb darabokra vágjuk, hozzá adjuk, és készre főzzük. A végén egy kis fehér rántással besűrítjük. Olaszos főtt tésztával kínáljuk.magyar: hússal töltött paprika, paradicsomszószban, rántás
olasz: bazsalikomos, oregánós ízesítés, tészta köret
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése