2022. december 23., péntek

Almás máktorta

 

Minden kedves olvasómnak nagyon áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!
.........
Karácsonykor mákosnak lenni kell!-vallják sokan velem együtt. Legyen az bejgli, guba vagy mint ez a finom és nagyon egyszerű torta. Összegyűjtöttem a blogon található mákos recepteket itt.
Hozzávalók az almás mákos tortához (pite?):
20 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1-2 evőkanál 1:4 édesítő vagy ennek megfelelő cukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 nagy alma reszelve
2 tojás
5 dkg vaj
fél mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
Az egész tojásokat az édesítővel vagy a cukorral jól kikeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, és 180-200 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Én kerámia formát használtam, 200 fokra melegítettem a sütőt. 


"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János evangéliuma 3. rész 16. vers

Jézus születése (inkarnáció)*

 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó.  
Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják.  Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.  
És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje,  és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. 
Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: 
Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. 
A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: 
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.  
 (Lukács evangéliuma 2. rész 1-14. versek)
*Isten emberré lett

4 megjegyzés:

  1. Áldott, boldog karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és kedves családodnak!
    Ilyen finomságok mellett biztos az lesz 😊!

    VálaszTörlés
  2. Remek mákos finomság!
    Sok szeretettel kívánok Neked és az egész családodnak áldott, boldog karácsonyt! 🎄

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ani. Meghitt, Békés, Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked és kedves családodnak!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Katalin, Vanilin, Gizi! Elnézést a kései válaszért, de most jutottam géphez. Boldog új évet kívánok nektek.

    VálaszTörlés