2020. szeptember 8., kedd

Pulykarolád és felvágott. Tojás-és gluténmentes

Ismét egy pulykahúsos recept, amiből kifelejtettem az áztatott kenyeret, a tojás meg elfogyott, és csak szerdán, tehát holnap veszek a piacon. Így útifűmaghéj került bele, így ez egy tojás-és gluténmentes fasírt lett 
A pulyka könnyebb, mint a sertés, de még töltött káposztába is lehet tenni. Szeretjük az apróhúst is sütve. Finom volt húsgolyónak is.
Ez a rolád felvágottnak is kitűnő. 
Hozzávalók:
1 kg pulyka darált hús
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál útifűmaghéj+ kevés víz
Elkészítés:
A hagymákat finomra vágjuk, és az összes hozzávalóval elkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd megformázzuk, és olajozott tepsiben kisütjük. 

Zelleres tök lett a köret saját kicsi spárgatökünkből. Nem is termett többet, de ennek is nagyon örültem. Krémsajt helyett most tejföl került bele. 
Hidegen éppen jó volt felvágott helyett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése