A pecsenyeolajos tepsiben fürdenek a krumpli karikák. |
2020. június 10., szerda
Rakott újkrumpli pecsenyelében
Mindenki nagyon várja már tavasszal az új zöldségeket, ugye? Én a káposztának örülök legjobban, idén már kovászoltam is, de az újkrumpli is dobogós. Létezik egy tévhit, mely szerint az újkrumpli nem alkalmas rakott krumplinak, mert hamar szétfő. Igaz, hogy hamar szétfő, de éppen ezt a tulajdonságát használjuk ki, és nem főzzük előre. Mert hamar szétfő. Nyersen rakosgatjuk a karikákat a tepsibe, rá a főtt tojást, kolbászt, majd a krumplit, és nyakon öntjük a tejfölös vízzel. Közben sózzuk, borsozzuk. A sütőben gyönyörűen megpirul. Ekkor kész is. Én 1 kg krumplit, 8 tojást, 4 szál Füstlit és 2.5 dl tejfölt, és 2.5 dl vizet használtam fel. Pecsenyeolajos tepsibe raktam. Először belekevertem az összes krumplit. Majd ketté választottam, belerakosgattam a hozzávalókat a tepsibe, és lefedtem alufóliával, amíg megpuhul. Aztán levettem a fóliát, és pirosra sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, és milyen jó, hogy nem kell annyit bajlódni vele 😄
VálaszTörlésÓh, szuperül néz ki. :-)
VálaszTörlésAzóta már én is elkészítettem :-)
VálaszTörléshttps://katalin-konyha.blogspot.com/2020/06/rakott-ujkrumpli.html