2020. január 17., péntek

Karfiollepény

Még az ősszel tettem el három üveg karfiolt sós vízben, száraz dunsztban tartósító nélkül. Szépen fel is hasznmáltam a két kicsit, a nagyobb viszont mintha kezdett volna zavarosodni. Gyorsan felbontottam, semmi baja sem volt, de most már fel kellett használni. 
Hozzávalók:
70 dkg sós vízben főtt karfiol
2 tojás
2 csésze zsemlemorzsa
1 ek vágott petrezselyem

bors
1 lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
(reszelt sajt)
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, a karfiolt villával összetörjük. Az egészet jól összekeverjük. Zsírozott kis tepsibe öntjük, és 250 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk reszelt sajttal. 





3 megjegyzés:

  1. Finom, könnyű lehetett ebédre vagy vacsorára. Nagyon guszta 😊

    VálaszTörlés
  2. Könnyed zöldséges fogás! Brokkolival kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Köszi, finom volt, valóban. Biztos jó lesz brokkolival is. Majd én is kipróbálom.

    VálaszTörlés