Aki követi a blogot, az tudja, hogy újabban több mentes receptet is közlök, bár mi nem vagyunk allergiásak, de több ismerősöm igen, és ők örülnek az újításnak. Egyébként is haladni kell a korral. Nem tesz jót az egészségnek a sok cukor, a fehér liszt. Sokan nem ihatják a tejet csak feldolgozva vagy úgy sem, és a tojás is tiltó listára került egyeseknél. A zabpehely gluténmentes, ezért fogyasztható mindenki számára. Mi kásának is szeretjük, férjemnél gyakori pótvacsora. Már van gluténmentes túrógombóc a blogon zabpehellyel és kukoricadarával. Most is lágy volt a túró egy kicsit, nem volt időm rendesen lecsepegtetni, ezért a zabpehely jó ötletnek bizonyult.
Hozzávalók:
40 dkg túró
15 dkg aszalt sárgabarack
1 kanál rizsliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg zabpehely
2 kávéskanál vaníliaaroma
3 tojás
10 dkg cukor
Elkészítés:
A barackot apróra vágjuk, a sütőport elkeverjük a liszttel, a cukorral és a zabpehellyel. A túróhoz adjuk a tojássárgáját és az aromát, a fehérjét felverjük, és az összes anyagot elegyítjük. A zabpehelya túró nedvességétől függően lehet kevesebb, vagy egy kis tejfölt vagy joghurtot adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen a végeredmény, mielőtt belekerül a hab. Kikent formában előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A zabpehely mennyiségét szeretném megkérdezmi
VálaszTörlésNagyon guszta, kíváncsian olvastam a receptet de a zabpehely mennyiségét én sem találom?
VálaszTörlésElnézést, jogos a kifogás. Beírtam, kiegészítettem. Köszönöm.
VálaszTörlés