Ha egy sütemény lehet alagút, akkor miért ne lehetne zsákutca is?
Hozzávalók:
6 tojásos, hagyományos módon készült piskóta azzal a különbséggel, hogy belekeverünk egy evőkanál száraz narancshéjat is.
Tehát: A tojásfehérjét felverjük, folytonos keverés mellett aprádonként hozzáadunk 6 evőkanál porcukrot, majd a sárgáját egyenként és a narancshéjat. Végül beleszitáljuk a 6 evőkanál lisztet, és közben óvatosan belekeverjük. 160 fokon 10 percig, majd kisebb tűzön tűzpróbáig sütjük előmelegített sütőben. Kis tepsit használjunk, hogy jó magas legyen. Benne hagyjuk, és fakanállal lyukakat, zsákutcákat fúrunk bele. Amilyen közel csak lehet. A tepsi szélein érdemes megjelölni fogpiszkálóval minden sort, mert később itt kell majd elvágni.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk 7 dl tejjel, és hozzákeverünk 3 dl áttört meggylekvárt és 1 evőkanál narancshéjat. Ezt a krémet rákenjük a piskótára még melegen. A fakanállal kitöltögetjük a lyukakat, majd egy kis rumos meggylét kenünk szét a tetején, hogy színesebb legyen. Ha kihűlt, a zsákutcákat átvágva szeleteljük.
Nagyon ügyes vagy még ilyet nem is láttam!
VálaszTörlésMilyen kis egyszerű!
VálaszTörlés