Már van egy tojásleves a blogon. Érdemes megnézni, bár nincs sok különbség. A takarékos egy jó hívó szó, de 40-50 ft-os tojásárak mellett nem is tudom, hogy van-e egyáltalán értelme így megnevezni. Végül is kevesebb tojást használtam.
Hozzávalók:1 mokkáskanál egész köménymag
1 evőkanál olaj
1 kis evőkanál liszt
piros paprika
1,5 l víz
só
kis hagyma
1-2 tojás
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a köménymagot, rászórjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a piros paprikát, és felengedjük vízzel. Sózzuk. Az apróra vágott hagymával addig főzzük, amíg megpuhul. Leszűrjük vagy nem, és beleöntjük a felvert tojást. Máris kész. Ebben két tojás volt.
Na, melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás? A tyúk. Hogy miért? Itt olvashatunk erről.a Bibliás elmélkedésnél.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése