2016. május 19., csütörtök

Teremtés vagy evolúció? 2. rész. Tojásleves


Hozzávalók:
Kb 1,5 l víz
2-3 tojás, 2-3 babérlevél

paprikás rántás
1 evőkanál apróra vágott hagyma (1 kicsi) vagy hagymakrém
A vizet feltesszük főni a hagymával (itt hagymakrémmel), babérlevéllel, sóval. Ha a hagyma megpuhult hozzáadjuk a rántást, és óvatosan beleütjük a tojásokat. Ha felvert tojást adunk hozzá, akkor 2 is elég. Elvileg egy tojás jár fejenként, de itt kettő került a tányérba.
Bibliás elmélkedés:
Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?- szokták kérdezni azzal a sugallattal, hogy nem lehet tudni. Pedig a választ megtaláljuk a Bibliában. Amikor Isten megteremtette az élőlényeket, akkor a fejlettebbeket két neművé formálta, hogy utódokat hozzanak létre. Tehát a tyúk volt előbb. Sőt! A tyúk és a kakas. Az evolúció viszont azt tanítja, hogy a környezethez való alkalmazás hatására alakultak ki a fajok. Sajnos azonban a hiányzó láncszemeket még mindig nem találták meg. Vagyis azokat az élőlényeket, amelyek két fejlődési fok között vannak. Rengeteg ilyen maradványnak kellene lennie, de nincs. A tyúk állítólag a dinoszauruszokból fejlődött ki. Rendben, de hol vannak azok a maradványok, amelyek már nem egészen dínók, de még alig hasonlítanak a tyúkhoz? És a következő fejlődési fok? És a következő? Nincsenek sehol. 
Darwin fogalmazta meg az evolúciós elméletet, de utána éltek tudósok, akik rájöttek, hogy a faji jellegzetességeink a génekben vannak kódolva. Tehát környezeti tényezők befolyásolhatnak bizonyos lényegtelen jellegzetességeket, de a fajok fejlődésére nincsenek hatással. Dínónak dínó lesz az utóda, oroszlánnak oroszlán, embernek ember. 
A Bibliában ezt olvassuk Istenről: 
"Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva  alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható." (Római levél 1.20)


2 megjegyzés:

  1. Igen, az emberi okoskodás... pedig még az Istent nem ismerők is felismerhetik őt az ő csodálatos alkotásaiból.
    De aki nem akarja, nem fogja ezt belátni addig, amíg el nem jő az ég felhőiben, és minden szem meglátja őt.

    VálaszTörlés