2025. január 15., szerda

Sült pulykahere fehérborral

 

Sőt! Pulykakakashere! Legalábbis így találtam a neten egyik blogban. Igaz, hogy pulykatyúk meg nincs, őket nemes egyszerűséggel a nőstény pulyka elnevezéssel illetik. A nőstény pulykának tojása van, de még nem hallottam, hogy megette volna valaki. A kacsatojást már hallottam, a libáét is. Sőt! Strucctojást egy időben vettem is ajándékba egyik unokahúgomnak. Elég borsos volt az ára, de 20-25 tojásnak is megfelel állítólag.
Az ételhez receptet kerestem, és találtam is egy különlegeset. Kicsit változtattam rajta azért.
Hozzávalók:
30 dkg pulykahere
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 szem egész feketebors
2 evőkanál zsír
2 evőkanál fehérbor
só, őrölt bors
2 babérlevél 

Elkészítés: Sós, babérleveles vízben kicsit megabáljuk a jelzett hozzávalót. Közben a vöröshagymát rózsára vágjuk, így:
A zsíron megsütjük, közben adjuk hozzá a fokhagymát is. Leszűrjük a heréket, és a zsírra dobjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ráöntjük a bort. Ha elfőtte a levét, kicsit megszurkáljuk, hogy ne durranjanak szét, és barnára pirítjuk őket. Én főtt krumplival tálaltam, és nemcsak a kis mennyiség miatt maradt rám az elfogyasztása.
Bibliás elmélkedés:
Kakasherét már vettem, itt olvasható a belőle készült 
pörkölt receptje. Érdemes elolvasni a végén az elmélkedést is, mert a szex-ről írok benne, de nem technikai részleteket taglalok, hanem egy érdekes könyvet ismertetek, amely arról szól, hogy minden civilizáció felbomlott, a mikor a mienkhez hasonló módon fellazultak az erkölcsök. Komoly összefüggés van egy társadalom ereje és a házastársi hűség között. Remélem, hogy senki nem botránkozott meg ezen a néhány mondaton. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése