Hozzávalók:
2 reszelt alma
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál útifűmaghéj
60 ml víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál útifűmaghéj
60 ml víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál 1:4 édesítő
.............
-tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
dió
Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, majd összekeverjük a hozzávalókkal, kis cipót formázunk belőle, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, és 180 fokon kisütjük. Természetesen finomliszttel és cukorral is készíthető, csak akkor nem diétás
A csokit felolvasztjuk az olajjal. Megkenjük csokival kívül-belül a korongokat, és összeragasztjuk. Eredetileg lekvárt akartam közé kenni, de sok lett a csoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése