2025. január 29., szerda

Almás-csokis sütemény. Kicsit diétás

 




Almás fánknak indult, de aztán meggondoltam magam, mert reggelire lángost sütöttem, és mégsem akartam kétszer is olajban sültet készíteni. Így aztán végül sütőbe került, és nem bántuk meg.
Hozzávalók:

-tészta:
2 reszelt alma
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál útifűmaghéj
60 ml víz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál 1:4 édesítő
.............
-tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
dió

Elkészítés: Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, majd összekeverjük a hozzávalókkal, kis cipót formázunk belőle, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, és 180 fokon kisütjük. Természetesen finomliszttel és cukorral is készíthető, csak akkor nem diétás




A csokit felolvasztjuk az olajjal. Megkenjük csokival kívül-belül a korongokat, és összeragasztjuk. Eredetileg lekvárt akartam közé kenni, de sok lett a csoki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése