Gyakori köret nálunk. Általában a húslevesben használt zöldségek arányában kerül bele, két rész répa, egy rész petrezselyemgyökér, fél rész zellergyökér és karalábé. A krumpli lehet az egész fele., harmada. Ízlés szerint. Brokkolit, borsót, hagymát, karfiolt is szoktam beletenni, ha van otthon.Petrus-vagy zellerlevéllel fejezem be a főzését-sütését, de most karalábé levelet kapott. Így is nagyon finom bolt. A gyökérzöldségeket karikára vagy kis darabokra vágom, a brokkolit, karfiolt kis rózsára szedem, a hagymát és a krumplit pedig felkockázom. Kevés olajon kezdem el sütni, de később általában pótolni kell. Egész más az ízhatás, mintha párolnám, vagy főzném. Sült húshoz, fasírthoz kínálom, de egy kis sajttal magában is megáll.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése