Kis egyszerű fánk egy tartalmas leves után vagy uzsonnára. Hasonló már van a blogon vegán változatban.
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál 1:4 édesítő
20 ml rum
1 teáskanál vaníliaaroma
1 tojás
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 alma
Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, kis mélyedést készítünk, és odaöntjük a folyékony hozzávalókat, és a reszelt almát. Olajat forrósítunk, és kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Lekvárral, de magában is finom. Itt őszibarack lekvárral ettük.
Csodás, főleg az utolsó kép! <3
VálaszTörlésKösz, az utolsó kép Éva lányom érdeme.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett! Az utolsó kép nekem is nagyon tetszik, gratulálok Évának!
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a fánk.
VálaszTörlésÉva, Katalin! Köszönöm.
VálaszTörlés