Tulajdonképpen ez egy müzliszelet lenne. Ilyen már van egy a blogon itt. Ott szépen összeállt, pedig nem volt benne se tojás, se útifűmaghéj, se méz, ami összeragasztaná. Ezen felbuzdulva aztán ebbe se tettem, de egy kicsit morzsálódott.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
1 evőkanál 1:4 édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
2 kocka reszelt étcsokoládé
5 dkg mandula darabosra törve
5 dkg szezámmag
3 dkg napraforgómag
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
1 evőkanál 1:4 édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
2 kocka reszelt étcsokoládé
5 dkg mandula darabosra törve
5 dkg szezámmag
3 dkg napraforgómag
víz
Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, annyi vizet öntünk hozzá, hogy formázható legyen, és egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük. Egy kis lekvárral, egy bögre tejjel finom uzsonna.
ÁLDOTT SZÉP HETET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
Jól néz ki, a képeken nem látszik, hogy morzsálódna. Finom lehet, régebben én is többször csináltam müzli szeletet, mindenféle ízesítéssel, csak mákosat nem 😄. Szívesen megkóstolnám 😋.
VálaszTörlésKösz, Katalin, épp most fogyott el.
TörlésNagyon finom lehetett, és nem is bonyolult elkészíteni. Szeretem a mákot, így szívesen megkóstolnám. Váljék egészségetekre. Nektek is áldott, szép hete kívánok! Gizi
VálaszTörlésKösz, Gizi! Próbáld ki, ha szereted. Nem bonyolult. Ani
Törlés