Nagy kedvenc a túró tortában, körözöttben, pitében és mindenben is. A zabpehely is hasonlóképpen, már volt is társítás, most egy kis gyümölcs bolondítja meg. Nagyon egyszerű különben. Inkább csak egy kis ötlet.
Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
3 tojás
1 evőkanál 1:4 édesítő vagy 4 evőkanál cukor
10 dkg margarin
1 mokkáskanál citromhéj
1 dl tejszín
1 teáskanál vaníliaaroma
......
őszibarackok
Elkészítés:
A túrót áttörjük. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojást fellazítjuk a tejszínnel, és az összes hozzávalót összedolgozzuk. Margarinozott piteformába öntjük, őszibarackdarabokat nyomkodunk bele, és 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
A túrót áttörjük. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojást fellazítjuk a tejszínnel, és az összes hozzávalót összedolgozzuk. Margarinozott piteformába öntjük, őszibarackdarabokat nyomkodunk bele, és 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
Finom egészséges süti lehet. Ismét nagyon szépek lettek a képeid!
VálaszTörlésÓh, ez igazán nekünk való finomság, jól hangzik és éppen érik a barack is! Köszönöm!
VálaszTörlésEz nekem való!! :) Finom lehet!
VálaszTörlésKatalin, Zsuzsa, Vanilin! Nagyon örülök, hogy tetszik ez a kis egyszerű süti.
VálaszTörlés