Hozzávalók:
1 kg zsenge spárgatök
2 közepes vöröshagyma
1 evőkanál vágott zellerlevél
1 zellergumó
2-3 evőkanál tejföl
1 ek vágott zellerlevél
só, bors
olívaolaj
2 közepes vöröshagyma
1 evőkanál vágott zellerlevél
1 zellergumó
2-3 evőkanál tejföl
1 ek vágott zellerlevél
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és megpároljuk az olajon. A zellert kis kockákra vágjuk, és néhány perc múlva a levelekkel együtt belekeverjük. A tököt megmossuk, és héjastul, belestül kockára vágjuk. A hagymához adjuk, és kicsit együtt sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Együtt pároljuk addig, amíg roppanósra nem sülnek. Végül elkeverjük benne a tejfölt és rotyogtatjuk együtt néhány percig. Az eredeti receptben a tököt előbb sütötték, mint a zellert, de én fordítottam a sorrenden, mert így jobban összesülnek.
A képen sült tarjával
Bibliás elmélkedésért katt a kék szövegre: Krémsajtos tök
Nagyon jó ha valaki szereti a zöldségeket, pláne ha oda kell figyelni hogy mit szabad megenni, és mit nem. Mi is mindenféle zöldséget szeretünk, ha lehet beiktatjuk az étrendünkbe.
VálaszTörlésJa, és nagyon guszta a sülted a zsenge tökkel 😊.
VálaszTörlés