Nagyon finom müzli hozzávalókat "teszteltem" nemrég, és mindjárt készült is belőle egy sütemény, hiszen hol van az megírva, hogy a liofolizált gyümölcs csak müzlibe kerülhet. A Mixit nevű cseh cég gyártja őket, és érdemes őket megkóstolni. Úgy készülnek a "szárított" gyümölcseik, hogy -70 fokra lehűtik őket, és kivonják belőlük a vizet. Azért olyan finomak, ropogósak. Számtalan más termék is elérhető a weboldalukon (mixit.hu), még a szarvasgombás kesudió vár felhasználásra, de sorra jön majd a többi is. A torta alapja egy nemrég megosztott keksz lett kis változtatással, a krém pedig joghurtból és növényi tejszínből áll. Végül is a müzli összetevőit tálaltam tortaként. 😊
Hozzávalók
-alap:
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál szerecsendió
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
15 dkg magkeverék (napraforgó, tökmag, szezámmag)
Nagyon szép, mutatós lett a tortád, és persze nagyon finom is lehetett! Finomak lehetnek ezek a gyümölcsök, a színüket is szépen megtartották. Sajnos még nem találkoztam velük.
VálaszTörlésInterneten lehet rendelni a mixit.hu oldalon.
VálaszTörlés