2021. szeptember 24., péntek

Mixit torta

 

Nagyon finom müzli hozzávalókat "teszteltem" nemrég, és mindjárt készült is belőle egy sütemény, hiszen hol van az megírva, hogy a liofolizált gyümölcs csak müzlibe kerülhet.  A Mixit nevű cseh cég gyártja őket, és érdemes őket megkóstolni. Úgy készülnek a "szárított" gyümölcseik, hogy -70 fokra lehűtik őket, és kivonják belőlük a vizet. Azért olyan finomak, ropogósak. Számtalan más termék is elérhető a weboldalukon (mixit.hu), még a szarvasgombás kesudió vár felhasználásra, de sorra jön majd a többi is. A torta alapja egy nemrég megosztott keksz lett kis változtatással, a krém pedig joghurtból és növényi tejszínből áll. Végül is a müzli összetevőit tálaltam tortaként. 😊


Hozzávalók
-alap:
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál szerecsendió
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
15 dkg magkeverék (napraforgó, tökmag, szezámmag)

-krém:
2 dl sűrű joghurt(házi)
2 dl Hulala
édesítő vagy cukor ízlés szerint
2 evőkanál zselatin
-tetejére:
Mixit gyümölcsök
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és beledolgozzuk a vajat is. Ha nem állna jól össze, lazíthatjuk egy kis vízzel, de nekem nem kellett. Kis kerek tortaformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.  A zselatint egy kis édesítővel vagy cukorral elkeverjük, a joghurthoz adjuk és forrásig melegítjük. Felverjük a Hulalát és a langyos joghurt keverékhez adjuk. A tortaformába öntjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, kivesszük a formából, és díszítjük. 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, mutatós lett a tortád, és persze nagyon finom is lehetett! Finomak lehetnek ezek a gyümölcsök, a színüket is szépen megtartották. Sajnos még nem találkoztam velük.

    VálaszTörlés
  2. Interneten lehet rendelni a mixit.hu oldalon.

    VálaszTörlés