2021. augusztus 23., hétfő

Zabszelet magvakkal. Kicsit diétás

 

Már sokféle kekszet sütöttem az elmúlt években, mindenféle összetevővel, de valamiért kimaradtak belőle a magok. Most a Sütni jó hírlevél adott egy lökést ebbe az irányba. Az idősebb unokám állította össze, nagyon ügyesen dolgozott. Remélem, majd ő is annyira szeret és tud főzni, mint a nagymamája és az édesanyja. Végül is nem keksz lett, hanem ilyen szelet, amit egyben sütöttünk ki egy tepsiben.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
2 kocka reszelt étcsoki
15 dkg magkeverék (napraforgó, tökmag, szezámmag)
víz
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint is. Kevés vizet adunk hozzá, hogy összeálljon, és egy sütőpapírral bélel tepsibe nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.


...
Bibliás elmélkedés:
"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól."
Példabeszédek könyve 22,6 (Biblia)
Nagyon jó filmet láttam ma. "Igen nap" volt a címe és arról szólt, hogy a családban az anyára úgy tekintenek a gyerekek, mint egy mumusra. Egy szakértő azt tanácsolja, hogy tartsanak egy olyan napot, amikor a gyerekek szinte minden kérésére igent mondanak a szülők. A fordulatos történet végén az apa rájön, hogy nem Igen napra van szükség, hanem arra, hogy ő a felesége társa legyen, nem a "jó fej apuka". El is kezdi fegyelmezni őket, és mindenki megnyugszik. Sajnos sok családban valóság ez. Az anya szeretetből korlátokat állít, az apák meg kivonulnak a gyereknevelésből, mert valójában ők sem nőttek fel. Jó lenne végre, ha mindenki a helyére kerülne, mert a gyerekeknek is az a legjobb, ha a szülők egységben vannak. Sok nő semminek sem örülne jobban, mint ha gyengéd anyuci lehetne. Ez nem jelenti azt, hogy az apa legye a mumus, de a Szentírásban a fegyelmezés az apa elsődleges feladata, és ha ennek nem tesz eleget, akkor mindenki sérülhet. Fegyelmezés alatt nem a verést értem, hanem a szabályok meghozatalát az anyával közösen, és a következetes betartatását. A 133. zsoltárban áldást ígér Isten azoknak a testvéreknek, akik egyetértésben élnek. Ide is illik ez.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, mint egy műzni szelet. Ügyesek a hölgyek a családotokban 😀.

    VálaszTörlés
  2. na, tényleg, mint egy müzli szelet. Köszönjük a dicséretet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, szeretjük. a férjem cukros, én is haladok afelé, nagyon jól jött.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök a visszajelzésnek. A linkre kattintva még sok kicsit diétás receptet talál. Jó sütögetést és jó egészséget kívánok. https://korsocska.blogspot.com/search/label/kicsit%20di%C3%A9t%C3%A1s

    VálaszTörlés