Hozzávalók:
70 dkg búzakenyérliszt BL80
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 dkg élesztő
2 dkg só
7 dl víz
Kenyér.
1 evőkanál feketehagyma mag
1 ek szezámmag
1 ek. napraforgómag aprítva
Elkészítés:
Előző este elkészítjük az előtésztát. Keverőüstbe, vagy amiben dagasztani fogjuk, 40 dkg kenyérlisztet elkeverünk 1 dkg élesztővel és 3 dl vízzel. Csak úgy, tessék, lássék. Letakarjuk, és ott hagyjuk.
Másnap adunk hozzá 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet, 30 dkg búzakenyérlisztet, 2 dkg sót, 2 dkg élesztőt 4 dl vízben elkeverve, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik az edény falától, és gombóc lett. 40 percig kelni hagyjuk letakarva egy ruhával, majd átgyúrjuk, és ismét 40 percig kelesztjük. Kettéosztjuk, hosszúkás cipóvá gyúrjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a magokat, olajozott kenyérsütő formába tesszük mindkettőt, és még kelni hagyjuk 20 percig. 10 perc után begyújtjuk a sütőt alsó-felső sütésre 250 fokra, a kenyereket jól megspricceljük vízzel, tetejét bevagdossuk, és kisütjük. 30-40 perc.
Csodás!
VálaszTörlésNagyon szép, formás lett! :-)
VálaszTörlésKöszönöm nektek.
VálaszTörlés