Az alma az egyik legkedvesebb gyümölcsünk. Most pite (lepény, béles?) készült belőle. Van is egy csomó almás recept a blogon. Némelyikről egészen megfeledkeztem, pedig a férjem kedvence volt az almás krémes torta, vagy éppen a borzas almás. Majd kikísérletezem a diétás változatokat, hogy ő se maradjon le a jóból. Ez a mostani almás a kicsit diétás kategóriába tartozik.
Hozzávalók:40 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg margarin
2 tojássárgája
3 ek joghurt
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
csipet só
-töltelék:
1 kg reszelt alma,
(kis őrölt fahéj)
édesítő
búzadara
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Kis mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, szerecsendiót, a sót, kis édesítőt és a tojássárgáját. Elkeverjük, és összegyúrjuk a liszttel. Két részre osztuk, és egy margarinozott közepes tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk búzadarával, hogy beszívja a nedvességet, majd ráhalmozzuk a reszelt almát. Ráfektetjük a másik lapot, megkenjük felveert tojással (én most elfelejtettem), és 200 fokon kisütjük. Utána megszórjuk darált eritritollal vagy más cukorpótlóval.
Most van az ideje az alma tartósításának is. Recepteket itt találhatnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése