2017. április 13., csütörtök

ÜNNEPEK, JELES NAPOK. Süssünk, főzzünk bárányt húsvétra! A játék összefoglalója
Először is minden kedves olvasómnak áldott ünnepeket kívánok! Fogadják szeretettel ezeket az ételeket, és végén a két videót!
És most rátérek az összesítésre.
Az ÜNNEPEK, JELES NAPOK című játékom már több éve tart. A mostani húsvétit itt hirdettem meg. Kevés recept érkezett, talán azért, mert bárányt ritkán főzünk. Azért örülök ennyinek is. Nagyon köszönöm a jó recepteket. 
Kisilditől ez a különleges marokkói bárány érkezett. Facebook oldalán osztotta meg. Én nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat. Biztos, hogy ez is nagy kedvencem lenne. A fotó csodás lett.


..........
Katalin két receptet is küldött. Rendszeresen játszik, és gyönyörű képeket is küld. A nagypénteki ételsort az ő fotójával vezettem be. Érdemes oda is kattintani! Bárányból gulyás? Igen, nagyon jó ötlet. A kép is gyönyörű. Biztos finom volt.


http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/04/baranygulyas.html
Ez a bárányborda szinte megszólal. Fenséges lehet azzal kis kolbásszal. 


http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/04/kolozsvari-baranyborda.html
.............
Saját receptjeim következnek. Egy időben készítettem őket. Báránygerinc kétféle fűszerezéssel. Csak ajánlani tudom őket. Ez a citromos, rozmaringos.http://korsocska.blogspot.hu/2017/04/rozmaringos-baranygerinc-jatekra.html
Ez pedig a fokhagymás. Egyik finomabb lett, mint a másik.

...........

Noémi még csak  17 éves, de nagyon ügyesen süt, főz. Több receptje is fenn van a blogon.   Szerintem nagyon szép lett ez a bárány alakú torta. Sajnos nincs benne töltelék, egy kis csokiöntet dobja fel.


Bibliás elmélkedés:
Jövendölések (próféciák) Jézusról az ószövetségben:
"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szerelme viszi véghez ezt!" (Ézsaiás 9. 5-6.
"Megvetett volt, és emberektől elhagyott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele. Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért. Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját. ...Igaz szolgám sokakat tesz igazzá ismeretével, és ő hordozza bűneiket." (Ézsaiás 53. 3-7.11.)
Újszövetség: "Íme az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűneit." (János evangéliuma 1. 29.)
Jézus Krisztus haláláról emlékezünk nagypénteken, feltámadásáról húsvét vasárnap.
Szép húsvéti népdalok:

Ott a Via Dolorosan. A keresztúton. Csiszér László nagyon szépen énekel Jézus utolsó útjáról.


3 megjegyzés:

 1. Valóban kevés recept érkezett, kár, hisz a bárányhús finom.... De ennek is örülni kell, mindenkinek gratulálok, aki részt vett a játékban, mert szép és finom dolgok készültek.
  Áldott ünnepeket mindenkinek!

  VálaszTörlés
 2. Áldott ünnepeket neked is!

  VálaszTörlés
 3. Ever wanted to get free YouTube Subscribers?
  Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by getting an account on Add Me Fast?

  VálaszTörlés