Fura, de minden évben más színű ibolya kel ki. A fehér nem változik, de a lila is hol sötét, hol halvány. A másik meg hol bordó, hol szinte rózsaszín.
Idén is cukroztam.Itt és itt írtam már róla. A módszer a szokásos: a tojásfehérjét fellazítjuk, de nem habosítjuk, és ecsettel bekenjük a szirmokat. Finomra darált porcukorral megszórjuk. Legjobb egy cukorral megszórt papíron szárítani másnapig.
Süteményt díszíthetünk vele, de csak úgy, magában is különleges és finom.
Vigyázat! Nagyon törékeny!
Bibliás elmélkedés itt:Idén is cukroztam.Itt és itt írtam már róla. A módszer a szokásos: a tojásfehérjét fellazítjuk, de nem habosítjuk, és ecsettel bekenjük a szirmokat. Finomra darált porcukorral megszórjuk. Legjobb egy cukorral megszórt papíron szárítani másnapig.
Süteményt díszíthetünk vele, de csak úgy, magában is különleges és finom.
Vigyázat! Nagyon törékeny!
http://korsocska.blogspot.hu/2014/03/cukrozott-ibolya.html
Igazi különlegesség lehet, még nem ettem ilyet! Finom, illatos lehet, és szépen lehet sütiket, édességeket díszíteni vele :-)
VálaszTörlés