2017. április 1., szombat

Cukrozott ibolya


Fura, de minden évben más színű ibolya kel ki. A fehér nem változik, de  a lila is hol sötét, hol halvány. A másik meg hol bordó, hol szinte rózsaszín.
Idén is cukroztam.Itt és itt írtam már róla. A módszer a szokásos: a tojásfehérjét fellazítjuk, de nem habosítjuk, és ecsettel bekenjük a szirmokat. Finomra darált porcukorral megszórjuk. Legjobb egy cukorral megszórt papíron szárítani másnapig. 
Süteményt díszíthetünk vele, de csak úgy, magában is különleges és finom. 
Vigyázat! Nagyon törékeny! 
Bibliás elmélkedés itt:
http://korsocska.blogspot.hu/2014/03/cukrozott-ibolya.html

1 megjegyzés:

  1. Igazi különlegesség lehet, még nem ettem ilyet! Finom, illatos lehet, és szépen lehet sütiket, édességeket díszíteni vele :-)

    VálaszTörlés