2015. július 12., vasárnap

Mit visz a kishajó? Rizst, kölest, sajtot






Töltött cukkinit akartam készíteni, de nem volt szép a zöldségesnél. Így tököt vettem.
3 zsenge tököt meghámoztam, kettévágtam, a belsejüket kivájtam, gyengén megsóztam. Miután megtöltöttem, közepes tepsibe tettem őket, Lefedtem alufóliával úgy, hogy fogpiszkálót szúrtam két tökbe, hogy távol tartsák a fóliát. Öntöttem alájuk 1 pohár ecetes vizet, és előmelegített sütőben kb 200 fokon pároltam, sütöttem. Gulyásleves után második fogásnak ettük.

Kölesrakomány:
1 csomag főtt köles (30-40 dkg)
1/4 hagyma apróra vágva, olajon megdinsztelve
1/2 kis paradicsom
só, őrölt kömény
Elkészítés:
A rakományt összekeverjük, és a tökökbe töltjük. A kölesest egy kis paradicsommal és hagymával díszítjük. 
Sülés után hurkapálcára tűzhetünk egy szelet sajtot vitorlának.
Hullámok hátán.:)




Rizsrakomány:
30 dkg főtt rizs
1 kanál tejföl
1-1 evőkanál reszelt sajt
só, bors, kapor
Elkészítés: 
A rakományt összekeverjük, és a tökökbe töltjük. 1 evőkanál sajt kerül bele, és 1 a tetejére.

Evezz, evezz az élet tengerén!:)


Hajótörés:)




7 megjegyzés: